Så planerar du inför installationen

När du gått igenom alla steg i funderingsfasen och beslutat om att investera i en solcellsanläggning, då är det dags att påbörja den viktiga planeringen. Här behöver du framförallt se till att du kontaktar ett seriöst företag för din installation.

Tänk på att när solcellsanläggningen väl är i drift, så är det innehavaren som är ansvarig för att solcellsanläggningen är säker ur ett elsäkerhetsperspektiv. Det innebär att om du äger din villa så är det du som har ansvaret för att din solcellsanläggning fortsätter att vara säker efter installation. Det är därför viktigt att du är delaktig och noggrann i din planering av solcellsanläggningen.

Innehåll Planera

En trygg affär

När du som privatperson ska anlita ett företag för en installation behöver du veta att den blir fackmässigt utförd och att du undviker eventuella fallgropar och oseriösa aktörer.

Läs mer här

Ta in offerter

Det finns många aktörer på solcellsmarknaden idag och det kan vara svårt att veta vilken du ska välja. Anlita enbart elinstallationsföretag som finns registrerade på Elsäkerhetsverkets webbplats.

Läs mer här

Att välja rätt företag

Installation av en solcellsanläggning är ett så kallat elinstallationsarbete och enligt lag får den typen av arbeten enbart utföras av ett elinstallationsföretag.

Läs mer här

Sälja överskottsel

Många som skaffar en solcellsanläggning vill kunna mata ut och sälja sin överskottsel. För att det ska vara möjligt behöver solcellsanläggningen var uppkopplad till elnätet.

Läs mer här