Vill du investera i solceller?

Då har du hamnat rätt. Vi vägleder dig till en trygg affär. Välkommen till Säker Sol.

Säker Sol

Det ska vara lönsamt att göra rätt

Det finns många goda skäl att satsa på solenergi. Men var börjar man? Följ råden här på Säker Sol så är chansen stor att din affär blir både trygg och lönsam.

Vi ger dig den kunskap du behöver inför din investering i en solcellsanläggning genom att du kan följa stegen i Fundera, Planera, Installera och Driva.

Nu finns det ingen tid att förlora. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till den fas som just du befinner dig i.

Första fasen

Fundera

Det är här allt börjar och du funderar nu på att skaffa en solcellsanläggning. Men vad behöver du tänka på när du ska investera i solceller? Den här fasen innehåller bland annat information om bygglov, tillstånd, placering, värdeökning med mera.

Till Fundera
Andra fasen

Planera

Nu är det dags att ta kontakt med ett elinstallationsföretag. För i Planera-fasen ska du förbereda dig inför solcellsinstallationen genom att se över finansiering, se till att anlita ett seriöst företag, hur du gör offertförfrågningar med mera.

Till Planera
Tredje fasen

Installera

Den tredje och näst sista fasen kommer du till när du har anlitat ett elinstallationsföretag och står mitt i installationen med allt vad det innebär. Här hittar du bland annat information om vilka arbetsmiljökrav finns, ditt ansvar, dokumentation och besiktning.

Till Installera
Fjärde fasen

Driva

När solcellsanläggningen väl är i drift är det du själv som som ansvarar för att den är säker. I den här fasen kan du hitta information om ansvar, försäljning av bostad med en solcellsanläggning, hur du avvecklar din solcellsanläggning med mera.

Till Driva