Det ska vara lönsamt att göra rätt!

För dig som installerar solcellsanläggningar

Säker Sol

För dig som installerar solceller

Branschregler Säker Sol har tagits fram av Installatörsföretagen som stöd till dig som installatör. Målet är att hjälpa dig som företagare att göra rätt och stötta dig att genomföra lönsamma projekt.

Säker Sol kommer i två delar för dig som installatör. Den första delen ger dig vägledning och hjälp i din yrkesroll via information på in.se/sakersol. Den andra delen hittar du på den här webbplatsen och är tänkt att ge dig en inblick i hur processen ser ut för kunden när de upphandlar en solcellsanläggning.

in.se/sakersol

1. Vägledning och hjälp i din yrkesroll

Ett medlemsskap hos Installatörsföretagen tillsammans med helhetslösningen Säker Sol ger dig som solcellsinstallatör tillgång till:

  • Kunskapsbanken och helhetslösningen på: in.se/sakersol.
  • Rådgivning inom allt från juridik till sakfrågor inom ditt fält.
  • Kompetensutveckling, handböcker och seminarier.
  • Verktyg för bättre lönsamhet som mallar, kalkyler, checklistor, etc.
  • Råd inom arbetsmiljö och säkerhet.
  • Arbetsgivarguide med mallar och avtal
  • Medlemsförmånen IN Garanti som ger dig möjlighet att erbjuda konsumenter en kostnadsfri garanti på ditt jobb.
  • Möjlighet att synas i Installatörsföretagens kanaler, såsom Hitta Installatör.
  • En stark branschorganisation som påverkar beslutsfattare och politiker i frågor som är viktiga för dig som företagare.

Observera: medlemsskap hos installatörsföretagen krävs för att ta del av den här informationen. Läs mer om hur du blir medlem här.

sakersol.se

2. Lär dig förstå kundens process

Fundera

Underlätta beslutsprocessen för din kund genom att reda ut vanliga frågor tillsammans. Här ingår bland annat frågor om hur stor solcellsanläggning de behöver och var den bäst placeras.

Läs mer här

Planera

Utforma ett erbjudande som motsvarar kundens behov och förväntningar. Här ingår bland annat frågor om vad en offert bör innehålla och vad kunden behöver för att känna sig trygg i sin affär.

Läs mer här

Installera

Genomför montage av solcellsanläggningen på ett fackmannamässigt sätt. Lär dig om vilken typ av arbetsmiljö en kund bör kunna förvänta sig och hur ett projekt bör dokumenteras.

Läs mer här

Driva

Nu är solcellsanläggningen driftsatt. I den här fasen tar vi upp sådant som hur ansvarsfördelningen ser ut när en anläggning väl är i drift och vad kunden behöver tänka på om de vill avveckla sin solcellsanläggning.

Läs mer här